Roon Bike Travel

Manx Grand Prix Isle of Man

ManxGPDe ManxGP, of de ”Manx” wordt gezien als het alternatief van de TT races voor amateurs. Er wordt gereden op hetzelfde stuk openbare weg als de TT, ”De Mountain Course”. De sfeer is zo mogelijk nog relaxter als tijdens de TT races. Er wordt voor het merendeel gereden met 600cc motoren, hoewel de regels een grotere cilinderinhoud toestaan tijdens de Senior race.

Voorbereiding op de TT

De Manx wordt ook erg vaak gebruikt door coureurs als voorbereiding op een toekomstige deelname aan de TT races. Namen als Adrian Archibald, Philip McCallan, Richard Britton en Dan Kneen zijn goede voorbeelden van coureurs die begonnen zijn in de Manx en later succesvol aan de TT deelnemen of deelgenomen hebben.

Nederlandse deelname

De laatste jaren vinden steeds meer coureurs van Nederlandse bodem hun weg naar de ManxGP. 2012 was het jaar waarin Peter Heijmans en Michael Hofman deelnamen aan de Manx. In 2014 stond Kevin van Gulik aan de start van de ManxGP.

Festival of Motorcycling (FOM)

De ManxGP kan perfect worden gecombineerd met de Classic TT. De 2 evenementen komen samen in het Festival of Motorcycling (FOM).

Grandprix Racer

Onderstaand kan je de preview zien van de DVD ”Grandprix Racer”. Het geeft een goed beeld van de sfeer tijdens het evenement wat ieder jaar eind augustus/begin september gehouden wordt. De beelden voor de documentaire zijn tijdens de ManxGP 2012 opgenomen en laten ook de klassieke motoren zien welke vanaf 2013 onderdeel zijn van de Classic TT.

Isle of Man ManxGP
Tom Weeden Isle of Man ManxGP   Sulby Crossroads Isle of Man ManxGP   Pitstops Isle of Man ManxGP
Info aanvragen TT Isle of Man, ManxGP of Classic TT.

TT Isle of Man shop


Vind ons op facebook


Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.    Algemene voorwaarden     Algemene voorwaarden huurtenten en inboedel     Privacy verklaring

Info aanvragen
Isle of Man
Overige Road Races
Beursinfo
Contact
Links
Isle of Man TT 2020
Arrangement Isle of Man TT 2020
Tijdschema Isle of Man TT 2020
Prijzen Isle of Man TT 2020
Classic TT Isle of Man
Arrangement Classic TT
Schema Classic TT 2020
Prijzen Classic TT 2020
ManxGP Isle of Man
Arrangement ManxGP
Tijd schema ManxGP 2020
Prijzen ManxGP 2020
Isle of Man
Huurtenten
Huurtenten Classic TT/ManxGP
Stichting GGTO
Sponsor programma
Bagageservice
Bagageservice Classic TT/ManxGP