Roon Bike TravelIsle of Man

Ellan Vannin
Tussen Engeland en Ierland ter hoogte van Liverpool, ligt in de Ierse zee het mytisch Isle of Man. Met het oudste parlement ter wereld, Tynwald, maakt het Isle of man, oftewel Ellan Vannin, zijn eigen wetten
en dit feit maakte het mogelijk dat de Manx autoriteiten de eerste TT in 1907 kon organiseren door middel van het sluiten van publieke wegen.

Eigen munteenheid
Het Isle of Man is een heel bijzonder eiland met naast de Britse pond ook zijn eigen munteenheid, de Manx pond, eigen postzegels en 71.000 inwoners. Hoewel de voertaal gewoon Engels is, wordt er ook van oudsher een eigen taal gesproken, de Manx-Gaelische taal, oftewel ”het Manx”

Isle of Man Railway
Naast de authentieke paardentram in de hoofdstad Douglas, rijden er op het Isle of Man diverse historische stoom- en electrisch aangedreven treinen volgens een dagelijkse dienstregeling. Zo is er de ”Steam Railway” daterend uit 1874 en de ”Manx Electric Railway” van 1899.

Keltische en Viking invloeden
Het roemruchte Isle of Man meet slechts 55 bij 20 kilometer, maar tussen haar kustlijnen is een schat aan ontdekkingen te doen. Met haar speciale mix van Viking en Keltische erfgoed, afgezonderde stranden, wilde kustlijnen, schilderachtige havenstadjes, natuurlijke glens (bergriviertjes) met watervallen, haar karakteristieke landschap met heuvels en natuurlijke heggen ademt het Isle of Man een bijzondere sfeer uit.

Isle of Man
Info aanvragen TT Isle of Man, ManxGP of Classic TT.

TT Isle of Man shop


Vind ons op facebook


Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.    Algemene voorwaarden     Algemene voorwaarden huurtenten en inboedel     Privacy verklaring

Info aanvragen
Isle of Man
Overige Road Races
Beursinfo
Contact
Links
Isle of Man TT 2020
Arrangement Isle of Man TT 2020
Tijdschema Isle of Man TT 2020
Prijzen Isle of Man TT 2020
Classic TT Isle of Man
Arrangement Classic TT
Schema Classic TT 2020
Prijzen Classic TT 2020
ManxGP Isle of Man
Arrangement ManxGP
Tijd schema ManxGP 2020
Prijzen ManxGP 2020
Isle of Man
Huurtenten
Huurtenten Classic TT/ManxGP
Stichting GGTO
Sponsor programma
Bagageservice
Bagageservice Classic TT/ManxGP