Roon Bike Travel

Classic TT Isle of Man 2020

Classic TT Met het ter ziele gaan van andere legendarische evenementen en circuits,behoren de TT races op het Isle of Man waarschijnlijk tot de laatste grote motorsportevenementen ter wereld. De 37½ mijl (60km) lange Mountain Course ligt er grotendeels nog hetzelfde bij wat layout betreft als tijdens de eerste TT in 1911.

Rijke historie
In haar lange en rijke historie is de Mountain Course gastheer geweest voor talloze fantastische TT races en coureurs. Denk maar aan de nooit vergeten duels tussen Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Phil Read en de recordbrekende ritten van Geoff Duke, Mick Grant, Steve Hislop, Carl Fogarty en Joey Dunlop. De TT loopt over van historie!

Talloze evenementen
Een betere plek om de tijd terug te draaien naar het gouden tijdperk van motorsport is er niet! Beleef de geluiden en geuren van klassieke racemotoren opnieuw op het Isle of Man tijdens 4 fantastische dagen overgoten met nostalgie en klassieke races.

Het festival zal bol staan van speciale evenementen zoals talloze parades, het festival of Jurby, chat shows, signeersessies en lucht-displays.

Bekende namen
Veel bekende TT helden zoals John McGuinness, Bruce Anstey, Michael Dunlop, Peter Hickman, Dean Harrison en andere zullen ook tijdens de Classic TT aantreden om de strijd aan te gaan in de klassieke races.

Onderstaand beelden van het Classic Suzuki team waarbij Michael Dunlop op een XR69 het ronderecord neerzette op 126,808 MPH!

Festival of Motorcycling (FOM)
De Classic races waren voorheen samen met de ManxGP een onderdeel van het ManxGP festival. Vanaf 2013 gaat het evenement door het leven als Classic TT en wordt het evenement grootser aangepakt. Overigens niet onterecht, de klassieke motorsport geniet al jaren van een toenemende populariteit. Denk maar eens aan de Centennial TT op ons eigen circuit van Assen en de Bikers Classics op Spa Francorchamps.

De Classic TT kan perfect worden gecombineerd met de ManxGP. De 2 evenementen vormen samen het Festival of Motorcycling (FOM).

John McGuinness aan boord van de legendarische 500cc 4 cylinder Patton. Isle of Man Classic TT.
Paddock Carnival op de laatste trainingsdag van de Isle of ManClassic TT
Bruce Anstey op de Padgets Honda 250 tweetakt, lightweigt Isle of Man Classic TT   Dean Harrison op een 500cc 4 cylinder MV Augusta Isle of Man classic TT Senior   De weergalzoe Michael Dunlop tijdens de Isle of Man Classic TT superbike race
Info aanvragen TT Isle of Man, ManxGP of Classic TT.

TT Isle of Man shop


Vind ons op facebook


Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.    Algemene voorwaarden     Algemene voorwaarden huurtenten en inboedel     Privacy verklaring

Info aanvragen
Isle of Man
Overige Road Races
Beursinfo
Contact
Links
Isle of Man TT 2020
Arrangement Isle of Man TT 2020
Tijdschema Isle of Man TT 2020
Prijzen Isle of Man TT 2020
Classic TT Isle of Man
Arrangement Classic TT
Schema Classic TT 2020
Prijzen Classic TT 2020
ManxGP Isle of Man
Arrangement ManxGP
Tijd schema ManxGP 2020
Prijzen ManxGP 2020
Isle of Man
Huurtenten
Huurtenten Classic TT/ManxGP
Stichting GGTO
Sponsor programma
Bagageservice
Bagageservice Classic TT/ManxGP